Mutfak temizligi ve dezenfektasyonu : Ofiste bir çok kişiye yemek çıkartılan ve ortak kullanım alanı olan mutfaklarda gün içerisinde pişirilen yemeklerden kalan artıklar ve bulaşıklardan ötürü fazlaca kir ve bakteri oluşmakta ve sağlığınızı etkilemektedir. Mutfaklar birçok farklı alan ve yüzeye sahip bir o kadar da farklı lekelere ve bakterilere sahiptir. Bu sebepten ötürü mutfakta bulunan her bölüm için ayrı temizlik malzemesi seçilmeli ve bu yönde temizlik işlemi yapıldıktan sonra dezenfektasyon işlemi uygulanmalıdır.böylece gercek hijyenik bir ortam sağlanmalıdır.
Tuvalet Ve Lavabo Temizliği ve dezenfektasyonu : Ortak kullanım alanı olan lavabolar ve tuvaletler gün içerisinde pek çok kez kullanılır.Temizlik ve hijyen seviyesi her kullanımda ciddi bir oranda azalır. Bu nedenle en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir. Lavabo ve tuvalet temizliğinde yüksek hijyen icin dezenfekte sağlanmalıdır buna uygun ürünler tercih edilmeli ve kullanılan dezenfektanlar mümkün olduğu kadar dogru ürün dogru uygulama esasları belirlenerek tam dezenfektasyonu sağlanmaktadır.
Yerlerin Temizlenmesi ve dezenfektasyonu: Ofiste bulunan tüm elemanlarınızın dışarıdan getirdiği kirler, tozlar, bakteri ve virüsler yerdeki yüzeylere tutunur. Yüzeyde bulunan toz, mikroplar ve virüsler rüzgar ve hava yolu ile etrafa saçılarak ofisin hijyen ve temizlik güvenilirlik seviyesini fazlasıyla düşürür. Yerde halı veya benzeri bir yapı var ise önce süpürülmeli daha dezenfekte işlemine geçerek havalandırma ile beraber kurumaya bırakılmalıdır.
Son kontrol olarak personelin yaptığı temizlik ve dezenfektan işlemlerinin kendisinin kontrol etmesi, varsa açık cam, su ve elektriklerin kapatılması, çıkışta kapı ve kapı kollarının dezenfekte edilmesi amacı taşımalıdır.